Dag Solstad-dager 2025: «Krigstrilogien»

Sandefjord bibliotek ønsker med dette å ta et eierskap til Dag Solstads forfatterskap. Det er et naturlig valg fordi forfatteren er vokst opp i Sandefjord, og hans forfatterskap er på så mange måter knyttet til Sandefjord.
Torgeir Ekerholt Sæveraas samtaler med Sigurd Ohrem om krigstrilogien.
Spørsmål som belyses er bl.a. hva sitter leseren igjen med etter lesingen av disse? Hvilke grunner er det for å lese krigstrilogien? Hvordan står den seg sammenlignet med andre romaner med samme tema?
Her er det lett å gå seg vill i krigshistorien, arbeiderklassen, AKP-mls syn på arbeiderklassen og politikk på 1970-tallet. Kan vi komme nærmere hva romanforfatteren Dag Solstad sier i dette verket?

Med støtte av Fritt Ord.

Fingermat & Hageprat: Kjøkkenhage

Har du lyst til å så litt egne grønnsaker? Trenger du litt inspirasjon eller noen oppstartstips?
Har du litt plass i hagen eller på balkongen? Å dyrke egne grønnsaker er både gøy og nyttig!
Hva slags utstyr trengs, her med fokus på gjenbruk. Vi vil så og prikle litt. Vi vil kose oss med litt fingermat, en god lunsj.

Prisen inkluderer mat og utstyr

Begrenset plass. Send en melding til post@alonsohuset.no hvis du kommer.

Mer informasjon på Alonsohuset´s facebookside 

 

Fingermat & Hageprat: Høner i hagen

Alonsohuset har hatt en fin flokk i noen år nå og er veldig fornøyd med glade dyr som gir verdens beste egg og supergjødsel.
Kunne du tenke deg å ha høner puslende rundt i hagen? Denne temadagen gir et lite innblikk i hva det krever og koster å ha høner, vi titter inn i hønsegården og vi koser oss med noe å bite i – noen godbiter med hønenes gode egg..

Begrenset plass. Send en melding til post@alonsohuset.no hvis du kommer.

Mer informasjon på Alonsohuset´s facebookside 

 

Stekt flesk og duppe med norske nypoteter og nykål

Kveldens spesialitet er stekt flesk og duppe, servert med nypoteter og ny norsk kål.

Røkt svinekam: Hvis du ikke ønsker stekt flesk, kan du velge røkt svinekam i stedet. Vennligst gi beskjed ved bordbestillingen, slik at dette kan tilrettelegges for deg.

Og selvfølgelig …
Som avslutning på måltidet byr Furu egg på husets karamellpudding. En favoritt blant deres gjester!

Spis så mye du vil!
Middagen serveres som buffet, så du kan spise så mye du ønsker og prøve ulike kombinasjoner av rettene.

Furu eggs dedikerte leverandører har gjort en stor innsats for å sikre deg de beste råvarene. Ole Anton Agnes har nærmest skuffet snø og hakket is for å få satt norske nypoteter til denne middagen, og Karine Huseby har lovet å levere nykål som blir tatt opp samme dag som den serveres.

Hjertelig velkommen til rotnorsk middagsopplevelse på Furu egg!